Реальним прототипом Джеймса Бонда був агент "Білий кролик", стверджує історик. Фото

— 24 вересня 2012, 19:02

Його історію описує британський історик Софі Джексон у книжці "Білий кролик Черчілля: реальна історія справжнього Джеймса Бонда" (Churchill’s White Rabbit: The True Story of a Real-Life James Bond), пише The Daily Telegraph.

У секретного агента прізвисько було "Білий кролик", і саме він оточував себе жінками, безпощадно розправлявся з ворогами і пережив серію неймовірних пригод.

Прототип Джеймса Бонда Йео-Томас. Вважається також, що чимало рис і подій агента 007 взяті з життя його автора Яна Флемінга

Зазначається, Йео-Томас навіть був у концентраційному таборі Бухенвальд, але примудрився втекти.

Як з’ясувала британський історик, автор персонажа письменника Яна Флемінга, добре знав "Білого кролика". Риючись у архівах Лондона, історик знайшла записку Флемінга, який теж служив у розвідці під час війни. У ній Флемінг інформував колег про агента і його втечу від нацистів.

Чоловіки працювали у різних підрозділах контрозвідки. За словами Софі Джексон ці спів падіння, як і паралелі життя Бжеймса Бонда і "Білого Кролика" свідчать про те, що у персонажа Флемінга був реальний прототип.

"Воно показує, що Флемінга цікавив випадок Йео-Томаса і він за ним слідкував. Флемінг підхопив історію, вона його цікавила". – додала історик.

Агента тричі скидали з парашутом на територію окупованої Франції і він виживав, про одну з таких операцій він особисто доповідав Черчіллю.

Як пише історик, найбільшим спів падінням є сцена з тортурами, коли Едвард Йео-Томас опинився у руках Гестапо. Ця сцена була відтворена у "Казино Рояль" – до шпигуна застосовуються ті ж самі методи, як і до "Білого Кролика".

Реклама:

Головне сьогодні