У Львові черга з жінок каже, що підкинута дитина – їхня

— 27 вересня 2012, 13:15

Долею дитини перейнялося все місто. Батьків піврічної дівчинки, яка вже тиждень живе в дитячій міськлікарні, львів'яни шукали через оголошення в соцмережах, пише "Сегодня".

Матір дитини, 27-річну львів'янку, знайшла міліція. Жінка залишила крихітку в під'їзді, де колись винаймала квартиру. Виразно пояснити міліції, чому вона підкинула доньку, не змогла.

Дівчинка була в новій колясці і гарному одязі, чиста і здорова (у правоохоронців є думка, що жінка народила дочку заради матеріальної допомоги, яку виділяє держава).

Матір-зозулю відпустили, а ось інші жінки настільки перейнялись долею малюка, що досі дзвонять в лікарню і запевняють, що ця дитина – їхня.

"Також нам написала наша колишня співвітчизниця, яка переїхала 20 років тому в Німеччину, що хоче удочерити дівчинку, - розповів головний лікар дитячої лікарні Дмитро Квіт. - Дівчинка, яку назвали Лілею, в честь чергового лікаря, яка приймала малятко, - дуже контактна, стала у нас загальною улюбленицею. Вона буде жити в лікарні, поки не оформимо її в притулок".

Ліля, кажуть у міліції, вже десяте покинуте немовля на Львівщині за останній рік. Хоча зазвичай, за словами правоохоронців, горе-матусі підкидають новонароджених дітей.

Якщо жінка розкається і вирішить повернути маля, це буде довгий процес. Їй потрібно буде довести, що вона – мама. А управління у справах неповнолітніх ще буде вирішувати, чи позбавляти її материнських прав.

В управлінні сказали, що рідко коли "зозулі" забирають покинутих дітей.

Реклама:

Головне сьогодні