У військовому ліцеї другокурсники "систематично" били першокурсників

— 28 вересня 2012, 14:54

У Кременчуцькому військовому ліцеї другокурсники били першокурсників і знущалися над ними на початку цього навчального року.

За цей випадок уже взялася прокуратура міста Кременчук і уповноважений президента з прав дитини, повідомляє УНІАН.

Прокурор Кременчука Тимофій Кодола порушив кримінальну справу за побої і катування, заподіяні ліцеїстам першого курсу Кременчуцького військового ліцею другокурсниками.

За його словами, другокурсники почали бити ліцеїстів першого курсу ще з 5 вересня і продовжувалося це по 13 вересня.

"Про побиття дізналися батьки першокурсників. Вони звернулися до мене і повідомили, що їхніх дітей систематично б'ють другокурсники. Били не всіх підряд, а тільки тих хлопців, які були визначені старшими в групі", - розповів раніше Кодола.

"Всі події відбувалися в сушарці, де не було відеоспостереження. Саме у сушарку два другокурсники викликали "головних" першокурсників і били по стегнах. Причину такої поведінки називали будь-яку - від того, що стрій їхньої групи був нерівним, до запізнення на обід або зарядку", - додав прокурор.

Він зазначив, що наразі виявлене 5 постраждалих. У трьох із них судмедекспертиза встановила легкі тілесні ушкодження, у двох – побої.

"Синці на ногах у них різної давності, що свідчить про системний характер побиття. Батьки дітей налаштовані йти до кінця і не поховати цю справу", - заявив Кодола.

"Загалом події у військовому ліцеї схожі на дідівщину! Зараз справу розслідує міліція", - зазначив прокурор.

У свою чергу, начальник військового ліцею Володимир Поляков уже визнав, що що спроби нестатутних взаємин у навчальному закладі були. Водночас він вважає, що дії декого з батьків першокурсників упереджені й спрямовані на дестабілізацію роботи ліцею.

Зі свого боку, уповноважений президента з прав дитини Юрій Павленко вимагає в губернатора Полтавської області Олександра Удовиченка усунути Полякова від виконання обов'язків начальника Кременчуцького військового ліцею.

Як повідомила прес-служба Павленка, батьки шести вихованців установи звернулися до нього з листом, в якому стверджували, що дітей упродовж двох тижнів систематично піддавали фізичному і психологічному насильству.

Батьки повідомили, що у них є акти судмедекспертизи дітей, де засвідчені побої, проте керівництво ліцею не вжило необхідних заходів для запобігання або вирішення конфлікту.

Павленко вважає дітей потерпілими і захищатиме права всіх учасників конфлікту.

За його пропозицією з ліцеїстами працюватиме медіатор для врегулювання конфліктної ситуації шляхом примирення сторін.

Реклама:

Головне сьогодні