Вчені трошки наблизились до розкриття природи харчових спокус
З’ясувалось це під час експерименту із лабораторними мишами.
Виявляється, що спокуса вживати і зловживати цими смачними солодощами веде прямо до мозку, який продукує натуральну, подібну до наркотику хімічну речовину. Результати дослідження опубліковані у виданні Current Biology, пише Радіо Свобода.
Провідна дослідниця експерименту Олександра ДіФелічеантоніо зазначила, що дослідження виявило наявність у мозку ефективних структур, які змушують хотіти зловживати приємними харчовими задоволеннями. Дослідники виявили підвищену роль частини мозку під назвою неостріатум.
На думку Олександри ДіФелічеантоніо, є підстави вважати, що це відкриття може розповісти багато чого про людську природу харчових спокус.
Експериментатори наголошують, що подібні ланки мозку стають також активними, коли переобтяжені вагою люди дивляться на їжу, і коли наркомани спостерігають епізоди із вживанням наркотиків.