Взяті напрокат комп'ютери записували секс користувачів

— 1 жовтня 2012, 18:31

На комп’ютери установлювалась програма PC Rental Agent виробництва DesignerWare. Її призначення – контроль за технікою, яка здається у прокат, пише Бі-Бі-Сі.

Однією з функцій програми є дистанційне перехоплення натискань клавіш та іншої персональної інформації. Крім того, додаток дозволяв записувати сексуальні контакти людей через вбудовану веб-камеру ноутбуків.

Згідно з рішенням Федеральної торгової комісії США (FTC), компаніям, що спеціалізуються на прокаті комп'ютерної техніки, відтепер буде заборонено використовувати програми, які порушують недоторканість приватного життя.

Але прокатники зможуть встановлювати додатки, необхідні, наприклад, для відстеження місцезнаходження комп'ютерів, однак тепер вони повинні будуть в обов'язковому порядку повідомляти клієнтів про всі функції програми.

Як повідомляється, програма PC Rental Agent була встановлена ​​на 420 тис. різного роду комп'ютерів по всьому світу.

Рішення Федеральної торгової комісії стосується інструменту Detective Mode, який, як правило, активується у випадку, якщо користувач не повернув взятий у прокат комп'ютер вчасно або взагалі зник.

У таких ситуаціях власник обладнання може за допомогою програми заблокувати доступ до пристрою або встановити його місце розташування.

Як відзначають в FTC, програма PC Rental Agent також мала доступ до ще більш "чутливої " інформації: логінів і паролів від електронних поштових скриньок, акаунтів в соціальних мережах і даних для доступу до банківських рахунків.

При перевірці виявилося, що програма, яка може дистанційно включати веб-камеру комп'ютера, робила фото-і відеозаписи дітей, напівоголених людей і навіть сексуальних контактів користувачів. У скарзі FTC зазначається, що записи відобразили, як "пари займалися сексом".

Експерт компанії Sophos, що займається розробкою і виробництвом засобів захисту інформації для комп'ютерів, Грем Клулі вважає, що нинішній випадок в черговий раз доводить, що люди повинні бути особливо обережними, працюючи на комп'ютерах, які їм не належать.

"Використовуючи чужий комп'ютер, взятий напрокат, ви не можете знати, які програми на ньому встановлені і що вони вміють робити, - сказав він Бі-Бі-Сі. - Якщо ви укладаєте договір про оренду пристрою, уважно читайте, що написано дрібним шрифтом, і два рази подумайте, перш ніж довіряти комп'ютеру свою персональну інформацію".

Представники DesignerWare були недоступними для коментарів.

Реклама:

Головне сьогодні