Жінки полюбляють чоловіків з голеним торсом – вчені

— 11 жовтня 2012, 11:47

Вчені з'ясували, що жінки віддають перевагу саме тим представникам сильної статі, які не мають волосся на грудях, пише Daily Mail.

Щоправда, самі панянки не можуть пояснити, чому.

Словацькі вчені попросили 161 жінку з Туреччини і 183 зі Словаччини оцінити привабливість чоловіків до і після гоління грудей.

Для цього вони сфотографували чоловіків від шиї до талії з волохатим торсом, а тоді попросили їх зголити волосся.

Дослідження з'ясувало, що 80% жінок вподобали чоловіків без волосся на тілі, і лише 20% вважають більш привабливими чоловіків, які не голять груди.

Водночас вчені досі не знають, з чим пов'язаний такий вибір жінок. Вони відкинули теорію, що жінки при виборі партнера намагаються уникнути вошей та інших паразитів, які можуть жити у волосяному покрові, оскільки вона не підтвердилася.

"Ми порівняли тільки дві країни, які відрізняються за "паразитарною загрозою" але ми не знайшли відмінностей у вподобаннях жінок", - сказав професор біології в університеті Трнаві (Словаччина) Павол Прокіп.

Тепер команда словацьких дослідників планує повторити дослідження в інших країнах, щоб з'ясувати, як культурні відмінності впливають на вподобання жінок.

Попередні дослідження показали, що жінки з Китаю, з Нової Зеландії та Каліфорнії надають перевагу голим торсам, тоді як жінкам в африканській республіці Камерун подобаються волосаті чоловіки.

Реклама:

Головне сьогодні