У Чилі зростає рівень виробництва вина

— 11 жовтня 2012, 17:39

Протягом останніх 12-ти років експорт чилійських вин збільшився в 4 рази.

Так, в 2011 році продаж чилійського вина на зовнішні ринки досяг позначки 700 мільйонів літрів, а це 1,7 млрд. доларів США. Завдяки таким значним досягненням Чилі закріпило за собою п'яте місце серед найбільш значущих постачальників вина.

Після серйозних маркетингових вкладень на європейські та американські ринки, чилійські винороби звернули увагу на країни Східної Європи і Китай.

Велику підтримку чилійським виноробам в цьому надає організація Wines of Chile, яка виділяє величезні кошти, щоб допомогти виноробам у просуванні продукції.

Зокрема, досить серйозних результатів досягла виноробна компанія Matetic, яка входить до п'ятірки найкращих виноробних компаній Чилі. Matetic виробляє декілька лінійок вина, які користуються величезним попитом в багатьох країнах світу, в тому числі і в Україні.

Крім того, до 2020-го року Wines of Chile планує продавати за кордон вина на суму 3 млрд. доларів. Настільки амбітні цілі вимагають серйозного збільшення площі виноградних плантацій.

Тому, планується, що найближчими роками винороби Чилі збільшать площу своїх виноградників, в загальній сумі, на 40 тисяч гектарів.

Реклама:

Головне сьогодні