Тест

Вчені прогнозують з'єднання Північної Америки та Євразії

Такими розрахунками поділилися вчені Йєльського університету (США), повідомляє Cyber Security.

Автори пророкують, що Африка і Австралія також сформують новий континент. За словами фахівців, їх прогнози грунтуються на поточних тенденціях щодо руху тектонічних плит на нашій планеті і настільки разючі зміни в майбутньому говорять про те, що на Землі зберігається висока динаміка руху кори.

Нагадаємо, що в останній раз всі нинішні континенти збиралися разом приблизно 300 млн. років тому, сформувавши суперконтинент, який вчені називають Пангея.

Фахівці відзначають, що континенти як рухалися, так і продовжують рухатися поверхнею планети. Свого часу через такий рух на Землі з'явилася Ісландія, а також відкололися уламки, які сформували такі області, як Японія і численні острови Океанії.

Геологи вважають, що фізика нашої планети побудована таким чином, що періодично на її поверхні утворюються, так звані, суперконтиненти. Так було в минулому і має бути у майбутньому.

За приблизно схожим сценарієм, як заявляють учені, в далекому майбутньому об'єднаються і Африка з Австралією. І лише Антарктида залишиться сама по собі. Подібний прогноз базується на аналізі магнетичних даних і напрямків магнітних полів протягом останніх століть.