Британський банк сперми пропонує знаменитих батьків

— 18 жовтня 2012, 11:54

Іронія в тому, що імена знаменитих донорів фірма тримає в секреті, повідомляючи лише, в якій галузі ті досягли неймовірних успіхів, повідомляють Вести.ru.

Про цю фірму ніхто не чув, ім'я її засновника також нікому нічого не гкаже - ні пацієнтам, на фахівцям з клінік штучного запліднення.

Однак на своїй сторінці в інтернеті фірма стверджує: в її розпорядженні знаходяться біологічний матеріал від 40 відомих людей. Їхні імена тримаються в суворій таємниці, повідомляється лише дуже умовний вік і та огалузь, в якій донор досяг висот.

Нібито є сперма і від рок-музикантів, і від гонщика "Формули-1", і від футболіста прем'єр-ліги, і навіть від оскароносного актора.

Всі вони, як стверджується, здавали або будуть здавати свій біоматеріал тільки після серйозних аналізів, які підтверджують, що вони здорові. Від клієнтки вимагається лише одне - заплатити за послугу мінімум 24 тисячі доларів.

Судячи з реклами на сайті, фірма розраховує привернути увагу вельми молодих жінок. Їм пропонують пройти онлайн-тест на сайті, щоб підібрати зразкового чоловіка, від якого хотілося б мати дітей.

Сумніви, що фірма справді займається послугою штучного запліднення, виникли у багатьох, хто зайшов на сайт і пройшов тест. У багатьох жінок в якості гідного кандидата на роль батька їх майбутньої дитини сайт видав вельми несподівану відповідь - Барак Обама.

Однак серед профілів 40 донорів жодного чоловіка з посадою "американський президент" не значиться. На сайті немає ані телефону, ані реальної адреси.

Кожному відвідувачеві пропонують залишити свої координати, з ним обіцяють зв'язатися, як тільки клініка запрацює. Як розсудила більшість, швидше за все, мова йде про відкриття чергового сайту знайомств, правда, з захоплюючою рекламою.

Але навіть якщо уявити, що банк сперми знаменитостей і правда створений, найголовніше питання: як проконтролювати, що фірма і справді дає жінкам те, що обіцяє.

За британськими законами, донор сперми має право зберігати анонімність, це звичайна справа в клініках штучного запліднення. Цю таємницю не розкриють навіть поліції.

І тільки коли народженій дитині виповниться 16, він має право дізнатися приблизні дані про батька, але без імені. Ім'я скажуть тільки після досягнення 18 років.

При цьому, за законом донор не несе жодної відповідальності за цю дитину (ні матеріальної, ні моральної) і має повне право відмовитися від зустрічі зі своїм нащадком.

У середині минулого століття в Британії вже існувала клініка, яка пропонувала своїм пацієнткам сперму від чоловіків з високим рівнем інтелекту. Через багато років з'ясувалося, що основним постачальником матеріалу був чоловік засновниці клініки.

З його безпосередньою допомогою на світ з'явилися, як передбачається, близько 600 дітей. Незважаючи на неоднозначну реакцію в суспільстві, клініка працювала більше 20 років і закрилася тільки в середині 1960-х років.

Реклама:

Головне сьогодні