Травмованих дітей у навчальних закладах нема кому рятувати

— 19 жовтня 2012, 09:30

Як повідомляє ТСН, посилаючись на дані прокуратури, у 30 дошкільних та 13 середніх навчальних закладах відсутнє медичне забезпечнння. Лише 70% навчальних закладів забезпечені медичним персоналом.

Основна причина браку кадрів – мала зарплатня фахівців у школі, адже на повну ставку можуть розраховувати лише медпрацівники, мкі мають 700 дітей у навчальному закладі.

Молоді спеціалісти зовсім не хочуть іти у школи та дитячі садки через важкі умови та замалий заробіток.

Тим часом у шкільних медпунктах, роботи чимало: діти часто травмуються, отримують вивихи та забиття, це ще не враховуючи застуди, хворі животи та голови.

Прокуратура вимагає з'ясувати ситуацію, заохотити медпрацівників до роботи в дошкільних та середніх навчальних закладах. Тим часом у Київський держадміністрації проблем не бачать та радять викликати "швидку". "Абсолютно всі навчальні заклади, освітянські засоби забезпечені належною медичною допомогою. Немає у нас підстав на кожний дитячий, на кожний шкільний заклад призначати окремо лікаря, який би там знаходився з ранку до вечора", - повідомив керівник головного Управління охорони здоровя Києва Віталій Мохорєв.

Реклама:

Головне сьогодні