Google і Samsung створили ноутбук вартістю 249 доларів

— 19 жовтня 2012, 13:41

Chromebook працює на "хмаринковій" операційній системі Google Chrome OS. Основною відмінністю платформи Chrome OS від традиційних операційних систем є її орієнтація на роботу користувача не з виконуваними на самому комп'ютері програмами, а з веб-сервісами через інтернет.

У представленої моделі – процесор ARM, 11.6-дюймовий екран, клавіатура і тачпед, вебкамера, 16GB пам’яті, і 100GB пам’яті на Google Drive і може жити без підзарядки 6,5 годин.

Перше покоління нетбуків на базі Chrome OS виробництва компаній Samsung і Acer з'явилося у продажу в минулому році. У травні Google і Samsung представили ще два нетбука Chromebook, які, за твердженням компаній, володіють втричі більшою продуктивністю і коштують 450 і 550 доларів відповідно.

Новий нетбук Chromebook коштуватиме лише $249.

"Це найкращий комп'ютер в своєму ціновому сегменті. Ми називаємо його новий Samsung Chromebook", - заявив віце-президент Google по розробці Chrome і Google Apps Сундар Пічаї.

Сундар Пічаї представляэ новинку

За його словами, подібні комп'ютери зможуть протистояти натиску планшетів, оскільки, незважаючи на використання планшетів для роботи з інтернетом і перегляду медіаконтенту, недорогий комп'ютер з клавіатурою все одно буде затребуваний серед користувачів.

За матеріалами Time і "Дзеркало Тижня" з посиланням на РИАНовости, фото Time

Реклама:

Головне сьогодні