Наука як мистецтво: переможці конкурсу науково-технічних фотографій

— 21 жовтня 2012, 11:04

Може здатися, перед нами шедеври авангардного мистецтва, насправді ж усі ці фото стали частиною досліджень, проведених конкурсантами.

Про це повідомляє The Daily Mail.

Перемогу в конкурсі докторам Ронанові Делі та Альфонсо Кастрехон-Піта принесла фотографія клею АКД на склі під мікроскопом.

Друге місце здобула світлина Грехема Тріса "Новий погляд" – комп’ютерне зображення сканованої людської голови. За цим зображенням стоять 10 років досліджень та розробки нових технології визначення товщини поверхні черепа, завдяки яким лікарям буде простіше виявляти пошкодження.

Третю сходинку отримала дослідниця Пола Голдберг Оппенхаймер, на чиєму фото зображено субмікронні полімерні стовпчики, що копіюють здатність лапок гекона прилипати до різних поверхонь.

"Журі шукало зображення, які могли б посісти гідне місце в таких галереях як Tate Modern or Tate Britain", - говорить директор із досліджень технологічного факультету Філіп Гілдфорд.

"Конкурс було започатковано як такий собі жарт дев’ять років тому, але нині він відіграє надзвичайно важливу роль у поєднанні ділянки чистої інженерної науки та захоплення від роботи в галузі, яка швидко розвивається", - додає він.

Фото з сайту The Daily Mail

Реклама:

Головне сьогодні