Агенцію із охорони навколишнього середовища США звинуватили у експериментах над людьми

— 22 жовтня 2012, 16:05

Так, федеральний суд звинувачує організацію у незаконномих експериментах над людьми, повідомляє The Washington Post.

На підставі тисячі сторінок документів виявилося, що агенція навмисне піддавала десятки, або навіть сотні людей шкідливому впливу забруднювача повітря, відомого як PM2.5 (вихлопні гази дизельних двигунів).

Багато хто з піддослідних мали проблеми із здоров'ям: астма, метаболічний синдром. Крім того, участь у екпериментах доводилося брати і літнім людям. Всі жертви потребували фінансової допоги. За участь у дослідах вони отримували по 12 доларів за годину.

Крім того, що організація тестувала смертельні та такі, що викликають рак, часточки PM2,5 на людях, вона не повідомляла їх про вплив цієї речовини та можливі наслідки.

Незважаючи на те, що організація роками інформувала про шкідливий і токсичний вплив вищеназваних речовин, піддослідним повідомляли лише те, що протягом кількох годин вони можуть відчувати ускладнене дихання і невеликий кашель, який зникне протягом 3-4-ох годин.

Проте в агенції кажуть, що координатор експериментів усно попереджував піддослідних про те, що вони можуть померти в ході експерименту. Тому, за повідомленням видання, якщо PM2,5 настільки небезпечне, як вказує агенція, то вони матимуть серйозні проблеми в суді.

У позові проти агенції зазначається, що така поведінка протиречить всім правилам та етичним нормам, встановлених після Другої світової війни.

Реклама:

Головне сьогодні