Apple зменшила iPad. Фото

— 23 жовтня 2012, 21:48

Компанія Apple у вівторок представила iPad mini - зменшену версію планшета iPad.

Планшет оснащений 7,9-дюймовим екраном, повідомляє "Лента.ру".

Для порівняння, діагональ екрану у "великого" ​​iPad дорівнює 9,7 дюйма. Роздільна здатність дисплея становить 1024 на 768 точок, як у iPad 2.

Товщина iPad mini - 7,2 міліметра. Він тонше, ніж iPad четвертого покоління, який також був представлений 23 жовтня. "Маленький" планшет важить 308 грамів.

Фото з сайту Apple

Планшет заснований на двоядерному процесорі Apple A5. У нього дві камери - задня, з роздільною здатністю п'ять мегапікселів, і лицьова. Пристрій оснащений роз'ємом Lightning.

Планшет може пропрацювати від батареї 10 годин. Окремі модифікації пристрою зможуть підключатися до мереж LTE.

Як і у випадку з "великим" iPad, будуть випущені дві версії пристрою - з підтримкою стільникових мереж і без неї. Апарати з Wi-Fi будуть коштувати від 329, а апарати з Wi-Fi і підтримкою стільникових мереж - від 459 доларів.

Планшет надійде в продаж 2 листопада.

Як відомо, Стів Джобс свого часу відкинув ідею створення зменшеної версії iPad.

У 2010 році на одній з конференцій він заявив аналітикам, що існують технічні межі для компактного розміщення елементів сенсорного екрану без шкоди для надійності функціонування.

"Це одна з ключових причин, чому ми вважаємо, що 10 дюймів - мінімально необхідний розмір екрану для того, щоб створювати якісні додатки для планшетников", - пояснив свого часу Джобс.

Покійний глава Apple вважав, що семидюймовий планшетник "занадто великий, щоб конкурувати зі смартфоном, і занадто малий, щоб конкурувати з iPad", нагадує Бі-Бі-Сі.

Однак успіх конкурентів Apple на ринку міні-планшетників говорить про зворотне: Amazon вже продав сім мільйонів Kindle Fire, а Google реалізував три мільйони Nexus 7. Тепер у них з'явився серйозний конкурент, вважають аналітики.

Сара Ротман з компанії Forrester Research (спеціалізується на новинках техніки і компаніях, які їх виробляють), додала, що iPad mini може мати успіх серед жінок - він значно легше вміщатиметься у сумочку, пояснює The New York Times.

Apple також презентувала новий 13-дюймовий ноутбук MacBook Pro з дисплеєм Retina, комп'ютер Mac mini (ціна — від $599 у США), і новий iMac (у США коштуватиме від $1799).

Ціни на MacBook Pro стартуватимуть у США від $1699.

Усі фото The Daily Mail

Реклама:

Головне сьогодні