Суд Нью-Йорка відмовився визнавати стриптиз мистецтвом

— 25 жовтня 2012, 13:02

Суд постановив, що стриптиз не являє культурної цінності та не несе користі суспільству, повідомляє Бі-бі-сі.

Таким чином суд встав на сторону департаменту піз податків і фінансів штату Нью-Йорк, який намагався довести, що на стрип-клуб не повинні поширюватися податкові пільги, під які потрапляє драматичне і сценічне мистецтво.

Суд зобов'язав стрип-клуб сплачувати податки у повному розмірі. Однак члени суддівської колегії розійшлися в думках: вердикт був винесений при співвідношенні голосів 4:3.

Власники клубу для дорослих Nite Moves з Олбані, штат Нью-Йорк, намагалися уникнути сплати податку з продажів вхідних квитків та приватні танці, аргументуючи це тим, що танець біля жердини є таким самим видом мистецтва, як театр або балет.

В якості аргументу на свою користь, адвокати Nite Moves наводили той факт, що багато хто з їх артисток займалися балетними танцями, а в самому закладі працюють швейцари і офіціанти, що свідчить про його вишуканість.

ВІДЕО ДНЯ

Тим не менше, більшість колегії в підсумку виявилося на стороні податкової служби, порахувавши, що власники клубу не надали достатньо вагомих доказів культурної значущості еротичних танців у своєму закладі.

На їхню думку, танцклуб повинен обкладатися податками так само, як будь-яке інше розважальне підприємство, будь то луна-парк, або спортивний матч.

"Неважливо, який це танець - вульгарний, нудний або еротичний. Танці - це танці, на них поширюється один і той самий закон", - заявив під час оголошення свого рішення суддя Роберт Сміт.

Представники закладу вже висловили своє розчарування у зв'язку з рішенням суду, згідно з яким власники будуть зобов'язані доплатити 124 тис. доларів плюс відсотки, що набігли в казну штату.

"Ми сподівалися, що вони до нас прислухаються, але змогли достукатися тільки до кількох із них", - заявив адвокат В. Андерсон Маккалок.

Реклама:

Головне сьогодні