Дніпропетровськ, Донецьк та Одеса поступово зникають: доповідь ООН

— 26 жовтня 2012, 13:32

У своїй доповіді організація представила списки із міст, які дуже швидко зникають, а також список міст, які активно розвиваються.

Всього в поле зору ООН потрапило 600 міст по всьому світу, чиє населення перевищує 750 тисяч мешканців.

Мегаполіси вони оцінювали за 5-ма критеріями: економічна продуктивність, якість життя, стан інфраструктури та навколишнього середовища, а також соціальна справедливість.

До списку 28-ми міст, що зникають, потрапило аж 5 українських міст, серед яких: Дніпропетровськ (1 місце), Донецьк (3 місце), Запоріжжя (4 місце), Харків (10 місце) та Одеса (13 місце).

Багато міст до даного рейтингу потрапило із Росії та Румунії. Проте є і європейські міста: Будапешт (2 місце), Прага (21 місце), Турин (17 місце), Мілан (25 місце) та Рим (27 місце). Є також міста з Грузії, Кореї, Арменії та Куби.

Утім, список із 30-ти найбільш швидкозростаючих міст, особливо не відрізняється різноманіттям. Так, 21-у позицію рейтингу посідають китайські міста, серед яких: Пунін (1 місце), Цзиньцзян (3 місце), Тайчжоу (15 місце) та інші.

Крім китайських міст до списку також потрапили: міста Кот-Д'Івуару, Нігерії, Буркіна-Фасо, Ємену, Анголи, Малаві та Афганістану.

Реклама:

Головне сьогодні