У Британії гея-донора сперми змушують до сплати аліментів на дітей

— 30 жовтня 2012, 09:30

Чоловік уже 17 років перебуває в стосунках із коханим Шоном Кіблом. Пара ніколи не хотіла заводити нащадків. "Акт милосердя", на який колись зважився Марк, тепер стане йому в копійчину.

Про це повідомляє The Daily Mail.

Хоча в свідоцтвах про народження обох дівчаток Ленгрідж не фігурує, Агенція з захисту дітей (CSA) наголошує, що він мусить платити їм 26 фунтів стерлінгів щотижня.

"Ми з Шоном ніколи не були зацікавлені в тому, щоби мати власних дітей. Коли виникла ця ідея (стати донором), ми подумало, що це чудовий вчинок. Але в останні кілька місяців він перетворився на справжнє жахіття", - скаржиться Ленгрідж.

Вони з Кіблом познайомилися з лесбійською парою в одному з гей-клубів у 1997-му та заприятелювали.

Коли одна з нових подруг попросила Марка стати донором для неї, він погодився, але не подбав про юридичний бік справи.

Чоловік давав свою сперму двічі – у 1998-му на світ з’явилася перша дівчинка, в 2000-му – друга.

Спілкування між парами практично вщухло, лише дівчатка час від часу писали "таткові" листи.

Кілька років тому лесбійки розійшлися, і біологічна мати лишилася з доньками сама. Вона звернулася по фінансову допомогу до держави, і Агенція з захисту дітей "вийшла" на Ленгріджа.

Іще чоловік обурений тим, що ніхто не вимагає аліментів із колишньої лесбійської партнерки мами дівчат, яка продовжує мешкати неподалік та бачиться з ними по вихідних.

Між тим у CSA кажуть, якби Ленгрідж, маючи бажання ощасливити бездітну пару, зробив це через офіційний банк сперми – ніяких грошей тепер платити не мусив би. Неформальні ж його домовленості з подругами-лесбійками законної сили не мають.

Коли ж Ленгрідж добиватиметься судового перегляду цієї справи – це теж буде недешево. Витрати можуть сягнути 60 тисяч фунтів стерлінгів, зазначає видання.

Реклама:

Головне сьогодні