Польський архієпископ: Хелловін - свято пов'язане з "культом смерті"

— 30 жовтня 2012, 11:14

У заяві церкви йдеться про те, що святкування католицького Дня всіх святих, який відзначається 31 жовтня в багатьох країнах світу, може суперечити основним положенням католицизму і християнства в цілому, пише Бі-бі-сі.

Як заявив архієпископ Анджей Дзенга, дозволяючи молоді відзначати Хеллоуїн, дорослі відкривають двері язичницьких вірувань. За його словами, це свято пов'язане з "культом смерті".

Глава єпархії Щецина-Каменя написав про це в листі, який буде цитуватися під час недільної служби.

"Такий вид розваг, коли дітей спокушають солодощами, може завдати шкоди їхньому духовному розвитку, їх духовному світу", - йдеться в посланні архієпископа.

"Безвідповідальні і анти-християнські веселощі", на думку архієпископа, знайомлять дітей з "темним світом, де живуть чорти, вампіри і демони", і все це "в ім'я розваг".

День всіх святих відзначається в Польщі 1 листопада. У цей день згадують рідних і близьких, що померли, відвідують їх могили, покладаючи на них вінки і прикрашаючи їх ліхтариками.

Проте святкування передодня Дня всіх святих в американському стилі, у всеозброєнні маскарадних костюмів "нечистої сили" стає все більш популярним у багатьох країнах, далеких від США.

Реклама:

Головне сьогодні