Організація з захисту дітей: Не робіть із малечі аксесуари до Хелловіну

— 31 жовтня 2012, 13:30

Виробники одягу шиють вбрання чортиць, дияволів та монстрів навіть на новонароджених. Чимало зірок виставляють перевдягнених немовлят напоказ у своїх Twitter та Facebook, подаючи поганий приклад, вважають представники організації з захисту дітей.

Про це пише The Daily Mail.

Нині мова йде про тренд – перетворювати малечу, яка ще не може сказати, що бажає надягти, на аксесуари для вечірки.

Як розповідає директор компанії Angels Fancy Dress, Емма Енджел, попит на хелловінівські костюми для немовлят стрімко зріс. Найпопулярнішими є вбрання тварин – динозаврів, кажанів, павуків тощо, проте деякі батьки обирають і більш химерні – шматка бекону чи хот-догу.

"Чимало батьків вбачають у цьому лише розвагу. Однак, може, варто глибше замислитися про демонстрацію цим нашого ставлення до дітей", - говорить керівник Kidscape Клод Найтс.

"Дедалі набуває популярності перетворення малюків на аксесуари. Деякі батьки змушують їх пасувати до власного стилю, замість того, щоби ставитися до них як до особистостей", - зазначає він.

Звісно, вбрання чорта чи вампіра не завдасть безпосередньої шкоди немовляті. Натомість воно розкаже дещо про дорослих, чиє завдання – виховувати цю дитину, говорить Найтс.

"Усе це – частина поступової комерціалізації дитинства. Так, це може бути смішно. Але що це говорить про наше суспільство?", - додає він.

Фото з сайту The Daily Mail

Реклама:

Головне сьогодні