У Києві продано найстаріший віскі в світі

— 31 жовтня 2012, 16:28

Витримка напою здійснювалась на складі компанії в Елгін у бочці з-під хересу, яка теж належить Gordon & MacPhail.

Сім'я Уркарт - власники компанії Gordon & MacPhail, протягом трьох поколінь зберігали цю цінну бочку, поки рівно через 70 років після її наливу, у 2008 році, не було прийнято рішення про розлив.

Всього з бочки було розлито 54 пляшки ємністю 0,7 л і 162 малих пляшок 0,2 л, які урочисто представили поціновувачам віскі 11 березня 2010 в Единбурзькому замку.

Напій розлили у кришталеві декантери ручної роботи з срібним стопером. Продається віскі у шкатулці з бразильського рожевого дерева.

70-річний віскі має колір червоного дерева, яке вигоріло на сонці, та свіжий фруктовий аромат. Спочатку букет напою розкривається відтінками воску і вишні, а через деякий час виявляються соковиті нюанси цитрусових фруктів, абрикосового джему, квітів і мигдалю.

Смак віскі дивно живий, з солодкими відтінками інжиру і сухістю тютюну. Він вражає інтригуючою димністю та довгим післясмаком. Співвласники компанії Gordon & MacPhail Девід і Майкл Уркарт назвали його "незрівнянним".

Безумовно, цей чудовий віскі, стане вінцем будь-якої колекції віскі, тому, незважаючи на значну вартість, Mortlach 70уо був досить швидко розкуплений колекціонерами.

Сьогодні пляшка віскі Mortlach 70yo вартістю 129 000 грн. знайшла свого власника і в Україні. Ще одна пляшка цього рідкісного напою, занесеного до Книги рекордів Гіннеса і Біблію віскі Джима Мюррея, чекає свого покупця в Донецьку.

Реклама:

Головне сьогодні