Американці проголосували за одностатеві шлюби і збереження смертної кари

— 7 листопада 2012, 16:04

Всього в історії США виборці голосували з цього питання 34 рази, повідомляє Бі-бі-сі.

Одностатеві шлюби дозволені в шести штатах США, але там їх узаконили рішеннями судів або законодавчих органів.

Такі закони діяли в Меріленді і окрузі Колумбія, в який виділено місто Вашингтон, і на референдумі у вівторок виборці відкинули ідею скасування закону.

У Міннесоті виборці проголосували проти того, щоб в конституцію штату було включено більш вузьке визначення шлюбу як союзу "між одним чоловіком і однією жінкою".

У Каліфорнії виборці проголосували за збереження смертної кари. Скасування смертної кари отримувало підтримку на референдумі лише одного разу: це було в Орегоні в 1964 році, але і там пізніше проголосували за те, щоб її знову узаконити.

Виборці в п'яти штатах також голосували із питання легалізації марихуани в медичних цілях. В Орегоні виборці висловилися проти, в Колорадо і Вашингтоні схвалили легкий наркотик.

Серед інших питань, виставлених на голосування, було: більш чітке маркування генетично модифікованих продуктів в Каліфорнії та право на смерть у штаті Массачусетс.

А в Лос-Анджелесі - центрі порнографічної індустрії - виборці зобов'язали порноакторів користуватися презервативами під час зйомок.

Зазначимо, що у середу уряд Франції схвалив законопроект, що дозволяє людям нетрадиційної орієнтації вступати в шлюби і ставати прийомними батьками.

Реклама:

Головне сьогодні