В Україні відзначають свято молодого вина Божоле Нуво

— 15 листопада 2012, 16:04

У цьому році свято Божоле Нуво припадає на п'ятнадцяте листопада. Традиційного, згідно із законами Франції, Beaujolais Nouveau прийнято відзначати в третій четвер листопада, і в цьому році він випав саме на цю дату. Якщо рахувати від збору врожаю, то проходить якраз шість тижнів.

Божоле Нуво - це сорт молодого вина, виробленого з винограду сорту Гаме в історичній області Франції – Beaujolais Villages. Поступає воно у продаж буквально відразу ж після закінчення процесу ферментації та розливу у пляшки.

Всі любителі цього молодого червоного вина мають чудову можливість придбати вино - Beaujolais Villages Primeur від одного з самих іменитих виробників Бургундії - господарства Louis Jadot, яке вже поступило у продаж у Києві.

Молоде вино Beaujolais Villages Primeur від Louis Jadot ферментується за традиційною технологією - частково-вуглекислої мацерації. У процесі виробництва винороби приділяють величезне значення тому, щоб напій не мав занадто різких або екстравагантних ароматів, таких як, наприклад, відомий банановий запах. Для Louis Jadot дуже важливо зберегти автентичний характер сорту Гаме.

В ароматі Beaujolais Villages Primeur розрізняються характерні ноти ягід: шовковиця, чорна і червона смородина, полуниця і малина, а також нюанси білого перцю і рожевих пелюсток. Смак вина легкий і свіжий з хорошою кислотністю. Таніни молоді і м'які. Вино має відмінний баланс і радує приємною освіжаючою нотою.

Beaujolais Villages Primeur ідеально підходить до різноманітних ковбас, паштетів і сосисок, пасти, а також до простих домашніх страв - запеченої з яблуками качки або тушкованого м'яса.

Beaujolais Villages Primeur краще випити молодим, хоча воно може відмінно зберігатися 2-3 роки.

Реклама:

Головне сьогодні