М`ясоїдів в індійському підручнику названо брехунами і злочинцями

— 18 листопада 2012, 13:17

Новий підручник з гігієни і здоров'я, призначений для дітей віку 11-12 років, виданий одним з провідних індійських видавництв, повіщдомляє Бі-бі-сі.

"Найсильнішим аргументом на користь того, що м'ясо не є необхідним харчовим продуктом, є те, що Творець цього Всесвіту не включив м'ясо в меню Адама і Єви. Він дав їм фрукти, горіхи та овочі", - йдеться в главі під назвою "Чи повинні ми їсти плоть".

У цьому розділі описані гідності вегетаріанської дієти, а також деякі "характеристики", властиві, на думку авторів підручника, м'ясоїдам.

"Вони легко обдурюють, брешуть, не виконують обіцянок, вони нечесні і люблять лихословити, красти, битися, вдаватися до насильства і здійснювати сексуальні злочини", - йдеться в підручнику.

У цій же главі ескімоси названі "ледачими, млявими й недовговічними істотами, тому що вони харчуються виключно м'ясом".

Серед інших спірних тверджень в книзі є і такі: "Араби, які будували Суецький канал, харчувалися пшоном і фініками, і були здоровіші за європейців, які харчувалися яловичиною".

Видавнича фірма S Chand ніяк не відгукнулася на прохання прокоментувати такі висловлювання.

Вчені, тим часом, закликали владу звертати увагу на зміст навчальних посібників і не допускати появи сумнівних тверджень в книгах для дітей.

"Для дітей така книга - просто отрута", - заявила співробітниця факультету освіти університету Джамія-Міллі в Делі Джанаки Раджан.
"Уряд має повноваження втрутитися в це питання, але насправді вони вмивають руки", - вважає вона.

Влада країни стверджує, що відповідальність за вибір навчальної літератури та її якість несуть школи.

Невідомо, які школи в Індії придбали цей підручник, однак він надійшов у вільний продаж і може бути замовлений усіма бажаючими.

Реклама:

Головне сьогодні