Виноробство Каліфорнії вступає в нову еру – експерти

— 19 листопада 2012, 18:15

"Хрещений батько" сорту Зінфандель у Каліфорнії, засновник виноробної компанії Ravenswood - Джоед Петерсон дав власну оцінку майбутнього каліфорнійського виноробства.

На його думку, завдяки появі нових виноробень, які відкривають представники нового покоління каліфорнійських виноробів, виробництво та продаж каліфорнійських вин "рухається в новому напрямку".

"Завдяки новачкам-виноробам, вина Каліфорнії стали доступні в ширшому діапазоні, оскільки їх почали продавати через інтернет. Тепер будь-хто з будь-якого куточка земної кулі може особисто придбати пляшку каліфорнійського вина, особисто заплатити за неї і отримати через пошту. І це - величезний прогрес".

Молоді каліфорнійські винороби набагато активніше експериментують з новими виноградними сортами, домагаючись ідеального смаку у вина. За словами Джоеда Петерсона, його син - Морган, проводить нескінченні досліди з сортом Албаріньо, створюючи білі вина в стилі Бордо, а також виробляє вина з Совіньон Блан в стилі Сансер, домагаючись ідеальної схожості у смаку.

Джоед Петерсон: "З появою молодого покоління виноробів можна сказати, що стали ламатися традиції виробництва вина в Каліфорнії. З часом, коли в Каліфорнії повністю станеться "зміна караулу" і біля керма виноробних господарств стоятимуть нові особистості, цілком можливо, що відбудеться злиття або навіть розподіл цих господарств на безліч дрібних виноробень, кожна з яких буде виробляти власні неповторні вина чудової якості, які стануть відомі на увесь світ".

Реклама:

Головне сьогодні