Економісти: щасливі діти частіше стають заможними

— 20 листопада 2012, 11:11

Щасливі та задоволені своїм життям діти, ставши дорослими, мають більше шансів добре вивчитися та знайти високооплачувану роботу, вирахували економісти з Університетського коледжу Лондону та Уорвікського університету.

Про це повідомляє The Daily Mail.

Такого висновку експерти дійшли, залучивши до дослідження 15 тисяч молодих американців. Оцінюючи рівень їхньої вдоволеності життям за 5-бальною школою, економісти навіть вивели формулу, яка пов’язала щастя та багатство.

Лише 1 додатковий пункт "щастя" у 22 роки сім років по тому приносив респондентові в середньому ще 2 тисячі доларів на рік.

Ці результати доводять, що ключем до успішності людини є її благополуччя в дитинстві. Батьки мусять пам’ятати про це та дбати, щоби атмосфера в родині була емоційно здоровою, наголошує керівник дослідження Жан-Еммануель Де Нів.

Звісно, річ не лише в родині, й не можна забувати про зовнішні чинники, які теж здатні впливати на самовідчуття дитини. Іще дослідники намагалися врахувати такі речі як фізичне здоров’я піддослідних, рівень IQ тощо.

Результати дослідження надрукувало видання Proceedings of the National Academy of Sciences.

Реклама:

Головне сьогодні