Французька влада перекрила шлях до "порятунку від Апокаліпсису"

— 20 листопада 2012, 12:13

Подейкують, 21-го грудня, саме на цей день "призначено" цю подію, гора розверзнеться, і космічний корабель урятує тих людей, що опиняться поряд.

Утім підніматися на гору, розташовану в південно-західній частині Франції, відтепер заборонено, пише The Daily Mail.

Сотня поліцейських та пожежних зустрічатимуть фанатиків, журналістів та просто роззяв у однойменному селищі коло підніжжя гори та завертатимуть їх назад.

"Ми чекаємо на прибуття невеликої кількості провидців, які вірять у цей кінець світу, але їх буде дуже небагато… Ми чекаємо більшої кількості людей, яким просто цікаво, і ми не можемо сказати, скільки їх буде. Перш за все ми чекаємо чимало журналістів", - сказав представник місцевої влади Ерік Фрейслінар.

Як відомо, кінець світу буцімто має настати 21-го грудня згідно з календарем майя. Саме на цей час припадає зловісний 13-й бактун – період у 394 роки, яким вимірювали час індіанці.

ВІДЕО ДНЯ

Про всякий випадок до Апокаліпсису готуються й у Гватемалі, де половина населення ж нащадками майя. Окрім масових заходів туристам, наприклад, пропонуються спеціальні тематичні подорожі до прадавніх святинь.

Між тим об’єднання майя Oxlaljuj Ajpop ще минулого місяця зробило заяву про те, що насправді календар віщує зовсім не загибель світу, а "великі зміни на рівні особистості, родини та людського спілкування, спрямовані на гармонію та баланс між людством та природою".

Організація звинуватила уряд та туристичну галузь у намаганні заробити грошей на підігріванні ажіотажу навколо давнього міфу.

Реклама:

Головне сьогодні