Табачник визнав, що деякі вузи стимулювали абітурієнтів вступати на контракт

— 21 листопада 2012, 14:13

Про це на брифінгу сказав міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, коментуючи умови прийому до ВНЗ в 2013 році, повідомляють "Українські новини".

"Спочатку повністю за конкурсом з єдиної державної електронної бази освіти заповнюються всі місця за державним замовленням, і тільки після цього приймаються заяви за контрактом", - сказав Табачник.

Він зазначив, що під час вступної кампанії 2012 року міністерство разом із громадськими організаціями виявило, що низка ВНЗ ще до завершення зарахування за держбюджетом всіляко стимулює абітурієнтів вступати на контракт за рахунок коштів фізичних і юридичних осіб.

Табачник назвав такі факти неприпустимим прагненням ВНЗ поповнити свої бюджети за рахунок абітурієнтів, які могли б бути зараховані на навчання за рахунок бюджету.

Він відзначив, що ця ситуація врегульована в порядку зарахування абітурієнтів на навчання за гроші фізичних і юридичних осіб при вступі в усі без винятку у ВНЗ у 2013 році.

У цілому Табачник зазначив, що умови вступу у ВНЗ в 2013 році не зазнали істотних змін порівняно з кампанією-2012.

Серед нововведень він також зазначив, що тепер заяву в електронній формі можуть подавати не тільки абітурієнти, що вступають на освітньо-кваліфікаційний рівень "бакалавр", але також і вступники на рівень "молодшого фахівця", тобто в коледжі та технікуми.

Реклама:

Головне сьогодні