Кухонна губка у 200 тис. разів брудніша за унітаз

— 21 листопада 2012, 14:25

Вона у 200 тис. разів брудніша за сидіння унітазу, пише The Daily Mail. І на ній знаходяться не просто нешкідливі бактерії, на кшталт тих, що збираються на нашому одязі і серветках, а такі, що навіть можуть викликати параліч.

На кожному квадратному дюймі (2,5 сантиметри) кухонної губки знаходиться приблизно 10 мільйонів бактерій. А на кухонній ганчірці - 1 млн. Про це стверджують результати дослідження, проведеного професором мікробіології Чарльзом Герба з Університету Арізони.

За його словами, як не парадоксально, але туалет - найчистіше місце у будинку.

Робота дослідника про те, як різні захворювання передаються у навколишньому середовищі, включає в себе дослідження різних предметів побуту і кількість бактерій на них.

Нерідко в будинку можна знайти кампілобактерії. Вони провокують параліч і активно розмножуються в кухонних губках. Патоген викликає синдром Гійєна-Барре, що впливає на здатність до пересування людини.

Аналіз 180 будинків Австралії, Канади, Німеччини, Індії, Малайзії, Саудівської Аравії, Південної Африки, США та Британії виявив: у 70% випадків ущільнювач у ванній кімнаті становив небезпеку. Внутрішня частина холодильника посіла друге місце - більш ніж 40% будинків не пройшли тести на бактерії та грибок.

Кухонні рушники не задовольнили перевірку в 36% випадків. Найчистіше місце - дитячий складаний стілець (провалили тести лише 6%). А, за даними Ради з питань гігієни, 21% нібито чистих серветок сильно заражені патогенами, багато з яких передаються з каловими масами.

До речі, найбрудніші холодильники знаходяться в Саудівській Аравії.

Реклама:

Головне сьогодні