Тест

У Росії YouTube внесли до реєстру заборонених сайтів через технічну помилку

Так, згідно з даними реєстру, Youtube.com був внесений до списку 21 листопада на вимогу Росспоживнагляду, повідомлялося на сайті самого реєстру.

Скріншот виписки з реєстру станом на 14.40 за київським часом

Тепер після набору адреси на сайті реєстру виводиться повідомлення про те, що адреса YouTube.com не значиться у реєстрі.

Скріншот виписки з реєстру станом на 15.40 за київським часом

Як пояснили "Інтерфаксу" в Роскомнагляду, адміністрація сайту YouTube вже видалила зі сторінок ресурсу всю небажану інформацію.

"Небажана інформація видалена, адреса сайту була якийсь час в реєстрі через технічний збій, однак до 17:00 мск ми з реєстру його виключили", - додали в Роскомнагляді.

Раніше в середу прес-секретар Роскомнагляду Володимир Піков повідомив "Інтерфаксу", що в реєстр заборонених ресурсів внесений не сайт YouTube, а деякі його сторінки, де може бути розміщена небажана інформація.

"У реєстр був внесений не великий сервер YouTube, а якась із його сторінок із забороненим матеріалом. На адресу адміністрації ресурсу направлено відповідне повідомлення із проханням прибрати небажану інформацію", - зазначив він.

При цьому він пояснив, що доступ до сайту YouTube може бути обмежений лише в тому випадку, якщо адміністрація сайту не відреагує на попередження, небажані матеріали не будуть прибрані і залишаться у відкритому доступі.

Відзначимо, що третього листопада Роскомнагляд (Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій) отримав від Google і YouTube офіційні контакти. За ними відомство повинно було повідомляти ресурси про знайдену на них заборонену інформацію.

За законом, власникам сайтів і хостинг-провайдерам надається три доби з моменту повідомлення для того, щоб видалити шкідливу інформацію. До неї в першу чергу відноситься дитяча порнографія, пропаганда наркотиків і суїциду.

Через три доби співробітник Роскомнагляду перевіряє сторінки-порушники, і якщо заборонена інформація на них все ще доступна, вносить до реєстру повністю весь сайт.