У Бордо побудують новий винний центр у вигляді пальця. Фото

— 21 листопада 2012, 16:13

Розмови про відкриття нового футуристичного винного центру в Бордо тривають з 2009 року, проте з різних причин проект ніяк не міг знайти свою реалізацію.

Нарешті, проектування і будівництво об'єкта було доручено компанії X-Tu із Франції, а також дизайнерському бюро Casson Mann, яке розробить внутрішній інтер'єр приміщень.

Вартість реалізації цього проекту оцінюється в 60 млн. євро. Будівництво центру розпочнеться у квітні 2013-го року, а його відкриття заплановано на 2015 рік. Планується, що новий винний центр буде приймати до 400 тисяч туристів на рік.

Будівля винного центру матиме досить вибагливу форму, що нагадує великий палець, спрямований вгору в небо. Всі приміщення будуть збудовані з екологічно чистих матеріалів - дерева і скла, тобто тих самих матеріалів, які незмінно супроводжують вино в процесі його виробництва, починаючи від бродіння і закінчуючи розливом у пляшки.

Зовні будівля буде покрита фотоелектричними панелями, які будуть виробляти електроенергію з сонячних променів. Близько центру планується зведення нових офісів виноторгових компаній, а також винні бари та ресторани.

За задумом творців цього проекту, новий винний центр в Бордо буде нести в собі глобальний культурний аспект. У ньому будуть розповідати про виноробні культури і про історію розвитку виноробних господарств в регіоні, проводити дегустації, семінари, зустрічі.

Реклама:

Головне сьогодні