Із появою смартфонів у батьків діти стали частіше травмуватися – дослідники

— 23 листопада 2012, 11:00

Експерти винуватять батьків, надто захоплених своїми смартфонами – котрі почали активно підкорювати ринок теж близько 5 років тому.

Доки тата й мами пишуть повідомлення, заходять в інтернет чи перевіряють свою пошту, із дітьми дедалі частіше трапляється біда.

Дорослих дуже відволікають їхні смартфони та BlackBerry, дійшла висновку британська організація National Health Service, пише The Daily Mail.

"Ми усі винні в тому, що відволікаємось на наші телефони. Як суспільство ми маємо почати визначати параметри, коли є доречним їх використовувати, а коли ні", - наголошує голова організації London Early Years Foundation Джейн О’Салліван.

У США цифри по дитячому травматизму за останні 5 років зросли на 12%.

"Малі діти мають природний ризик травмуватися, якщо дорослий за ними не дивиться як належить", - каже професор психології з Університету Алабами, Девід Швебел.

"Якщо дорослий відволікається, звісно, ризик зростає. Ми знаємо, що водії та пішоходи, коли використовують якісь девайси, відволікаються та наражають себе на більший ризик. Легко зрозуміти, що й ті, хто наглядають на дітьми, відволікаються", - говорить він.

Батьки чи няні мають весь час пам’ятати – дзвінки, смс чи порпання в інтернеті в той час, коли вони наглядають за малечею, може призвести до біди, наголошують фахівці.

Реклама:

Головне сьогодні