Чоловіків приваблюють жінки, схожі на них - дослідження

— 23 листопада 2012, 15:11

Про це повідомляє Inopressa із посиланням на Le Figaro.

"Можливо, ви привабили свого партнера почуттям гумору, загальною пристрастю до спорту або міфології, вашим чуттєвим голосом. Але чи могли ви припустити, що, крім того, він шукає в вас своє власне обличчя?" - запитує автор статті Полін Фреур.

Дослідники Інституту наук про еволюцію в Монпельє спочатку попросили сотню учасників відібрати фотографії і зображення осіб, створених комп'ютером, які вони знаходять привабливими.

Двоє з п'яти чоловіків обрали жінок з тим же кольором волосся, очей, товщиною губ, бровами, наявністю або відсутністю ямочки на підборідді, як і у них.

Потім дослідники вивчили 115 справжніх пар, що мають як мінімум одну дитину. Тут теж було встановлено зв'язок: люблячі один одного партнери з однаковими рисами обличчя становили більшість, підкреслюється в статті.

"У даному випадку переважає скоріше загальна подібність, а не певна риса, як блакитні очі або ямочка на підборідді", - говорить Жанн Бове, автор дослідження. "Ми частіше складаємо пару з кимось із нашого соціального шару, в тому числі тому, що є більше шансів зустрітися. Однак значимість особи, схожої на нас, ніколи не згадувалася", - відзначає дослідниця.

Можна припустити, що жінки також мають потяг до схожого на їх особі, але попередні дослідження показують, що зовнішність має більше значення для чоловіків, ніж для жінок: останні більше звертають увагу на особистісні якості і на соціальну належність.

Реклама:

Головне сьогодні