В Україні хочуть створити карту виноградарських регіонів

— 23 листопада 2012, 16:22

Про це заявив перший заступник генерального директора Української корпорації по виноградарству і виноробній промисловості "Укрвинпром" Володимир Кучеренко.

"Україна повинна перейняти світовий досвід при посадці сортів винограду на певній місцевості. А для цього нам потрібно створити карту виноградарських регіонів і дати їй наукове супроводження. На сьогоднішній день в цьому напрямку працюють співробітники Національного наукового центру "Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є.Таїрова НААН", і ми бачимо великий потенціал у нашій спільній діяльності", - зазначив Кучеренко.

Він навів приклад Канади та Китаю, де виноградники не вимерзають як в Україні, навіть в особливих кліматичних умовах, тому що за врожай несуть відповідальність виробники.

Але при цьому, там оцінюється сукупність ґрунтово-кліматичних факторів, характеристик місцевості, клонів, сортів винограду, тобто чітко сформована карта виноградарських регіонів.

"Для нас дуже важливо створити національний Виноградний Кадастр, в якому буде дано опис кожного конкретного винограднику (кількість кущів, врожайність, відомості про пролив ділянки та ін.). Це дозволить скоротити втрати врожаю, виявити фальсифікат, і дасть розвиток усієї виноградно-виноробної галузі", - пояснив він.

Реклама:

Головне сьогодні