Знавці етикету "дозволили" їсти руками в ресторанах

20
23 листопада 2012

Однак, тільки якщо не облизувати пальці, пише The Daily Mail.

Про це, зокрема, йдеться в керівництві ыз гарних манер за столом, виданого видавничим домом Debrett`s.

Посібник рекомендує вживати таку їжу, як піца, маленькими шматочками. При цьому ті, хто не схвалює сучасних тенденцій, можуть як і раніше користуватися столовими приборами, навіть якщо їхні сусіди по столу цього не роблять.

"Вплив інших культур і нових страв, таких як кальцоне (закрита піца), означає, що традиція їсти руками стає все більш поширеною", - зазначив радник Debrett's з етикету Джо Брайант.

"Манери за столом - це не що інше, як жорсткий і застарілий кодекс поведінки. Вони інсують для формальності, та не мають позбавляти задоволення від споживання у компанії", - каже він. 

powered by lun.ua