Тест

Дерева-велетні: секвої Сьєрра-Невади заввишки з багатоповерхівку

Чоловік провів у Національному паркові Секвоя два тижні, знімаючи величезні дерева.

Про це пише The Daily Mail.

Секвої ростуть на західному схилі хребта Сьєрра-Невада, який простягається на 750 кілометрів у штатах Невада та Каліфорнія. Деякі з дерев сягають висоти 20-поверхової будівлі.

Цікаво, що 73,5-метрова секвоя "Президент", яку знімав Ніколс – не є найбільшим деревом у світі, а посідає лише друге місце.

"Хоча його стовбур і не такий великий, як у найбільшого гіганта, "Генерала Шермана" його крона пишніша, ніж "Шерманова" На "Президенті" росте приблизно два мільярди листочків", - розповідає автор видання Девід Квоммен.

Завдяки своєму гігантському розмірові ці дерева здатні пережити катастрофи, які знищують чимало їхніх сусідів – могутні секвої не бояться бур та лісових пожеж, вони встоять навіть після удару блискавки.

Навіть досягнувши висоти в кількадесят метрів, дерева продовжують рости, і що старші стають, то більше прискорюється темп їхнього зростання. Стовбур із кожним роком стає товстішим, а гілки – міцнішими.

Як пише англомовна Вікіпедія, найбільшим за об’ємом деревом нині є "Генерал Шерман" – гігантська секвоя, що росте в Національному паркові Секвоя. Найвищим деревом планети є 115,66-метровий "Гіперіон", що його можна побачити в каліфорнійському Національному паркові Редвуд.