У США на параді виявили конфетті із секретних поліцейських документів

— 26 листопада 2012, 09:58

Як повідомляє Бі-бі-сі із посиланням на американську пресу, у традиційному святковому ході щороку беруть участь оркестри, артисти, ряджені, надувні герої мультфільмів, і подивитися на них приходять десятки тисяч нью-йоркців.

На параді 22 листопада першим дивні конфетті виявив студент Ітан Фінкельштейн, який прийшов на свято з подругою.

"Їй на плече впав папірець, і на ній було надруковано номер соціального страхування "та цифри", - розповів він місцевій телестанції.
Придивившись і до інших смужок паперу, що падали зверху, вони побачили телефонні номери, адреси, держномери автомашин: "А потім ми виявили і рапорти про надзвичайні події".

В нарізці була інформація про арешти, поліцейські звіти та імена детективів, які працюють в окрузі Насс на Лонг-Айленді.

Поліцейські файли явно пройшли через знищувач для паперів, однак виявилися нарізані не впоперек, а вздовж - таким чином, на смужках залишилися легко читабельні рядки з закритими даними: персональними номерами соціального страхування, банківськими рахунками співробітників поліції і навіть із зазначенням маршруту, яким їхав в жовтні кортеж кандидата в президенти США Мітта Ромні.

Відділ поліції Насс почав розслідування НП і переглядає процедуру утилізації секретних документів, сказав представник відділу тележурналістам.

Мережа універмагів Macy's, яка щорічно організовує в Нью-Йорку святковий парад на День подяки, заявила, що не поширювала серед учасників параду цих папірців: організатори наголошують на тому, що "офіційні конфетті" свята - це кружечки з різнокольорового паперу, а не смужки.

Реклама:

Головне сьогодні