За рік у Південній Африці вбито рекордну кількість носорогів

— 29 листопада 2012, 10:39

Їхні замовники – злочинні синдикати з Далекого сходу, які дорого продають буцімто цілющі коштовні роги тварин.

Щоби врятувати носорогів від винищення, уряд Південної Африки планує залучити до охорони природних парків армію, пише The Daily Mail.

Озброєні патрулі пильнуватимуть територію з гелікоптерів, а на землі на браконьєрів чатуватимуть солдати з приладами нічного бачення.

У традиційній медицині Китаю та В’єтнаму ріг носорога вважають чудодійною речовиною, що здатна подолати силу-силенну хвороб, від раку до імпотенції.

Із початку 2012-го року загинуло вже 588 носорогів, протягом 2011-го їх було убито 448 – і ці цифри жахають, бо лише 5 років тому за рік загинуло 13 тварин.

Науковці б’ють на сполох, бо 22 тисячі носорогів, які мешкають на території Південної Африки – це 80% світової популяції. Нині тварин гине більше, аніж народжується дитинчат, кажуть вони.

У листопаді банда браконьєрів розстріляла 8 носорогів, серед них одне дитинча, у південноафриканському Національному паркові Крюгера. Окрім рогів – за кілограм яких на чорному ринкові правлять майже 100 тисяч доларів – нелюди повирізали в мертвих тварин очі та вуха, а в самиці – ще й геніталії, повідомив директор організації International Fund for Animal Welfare Джейсон Белл.

Наукових підтверджень тому, що якісь частини тіла носорога мають цілющі властивості, немає.

Реклама:

Головне сьогодні