В Німеччині хочуть заборонити зоофілію. Є і ті, хто проти

— 29 листопада 2012, 11:43

Згідно запропонованій поправці до закону, злочином буде вважатися не тільки жорстокість по відношенню до тварин, але і примус їх до статевих зносин, пише Бі-бі-сі.

Поправки до закону обговорює Комітет з сільського господарства в парламенті Німеччини. Голосування з цього питання в Бундестазі відбудеться 14 грудня.

Зоофілія в Німеччині була дозволена в 1969 році, але лише в тих випадках, коли "не наноситься значна шкода тварині".

Але організації з захисту прав тварин закликали внести зміну до законодавства. Ханс-Міхаель Голдманн, що очолює парламентський комітет з сільського господарства, повідомив в інтерв'ю газеті Tageszeitung, що нове законодавство дасть юридичну оцінку цього питання.

"Після прийняття цього закону буде простіше призначати покарання винним і поліпшити ситуацію з захистом тварин", - сказав він.
Пропонується ввести штраф у розмірі до 25 тисяч євро в тих випадках, коли хтось примушував тварин до "дій, чужих цьому виду".

Але Міхаель Клок, який очолює групу "зоофілія за толерантність та поінформованість" (Zeta), сказав, що він буде в судовому порядку оскаржувати запропоновану поправку до законодавства.

"Просто неймовірно, що будь-який статевий акт з твариною буде каратися без доказів того, що тварина якимось чином постраждало, - сказав він, додавши, що тварини здатні показати, бажають вони чогось чи ні. - Ми вважаємо тварин своїми партнерами, а не засобом задоволення своїх примх. Ми ні до чого їх не примушуємо. Тварин зрозуміти набагато простіше, ніж жінок".

Зоофілія заборонена в багатьох європейських країнах, у тому числі в Голландії, Франції та Швейцарії. У Великобританії закон про це був змінений в 2003 році. Максимальний термін покарання тоді був знижений з довічного ув'язнення до двох років.

Однак закони Бельгії, Данії і Швеції дозволяють це, хоча в Стокгольмі розглядають можливість зміни законодавства з цього питання.

Реклама:

Головне сьогодні