Донецький університет на межі виживання й просить готувати теплі речі

— 30 листопада 2012, 11:12

Щоб не збанкрутувати, університет, де у свій час читав лекції нинішній прем'єр Азаров, почав спробу вигнати у безкоштовні відпустки на 11 днів всіх викладачів, пише Остров.

На цей час вуз планували відключити від комунальних послуг і заощадити гроші на їхню оплату, однак спроба не вдалася.

"Я співробітник ДонНТУ, оклади мізерні, умови праці "драконівські", середня температура повітря в аудиторіях і кабінетах 10-11 градусів тепла! Включати обігрівачі не можна, тому що в корпусах дуже стара проводка, що не витримує навантаження. Висока ймовірність загоряння", - говориться в листі, який наводить видання.

"Керівництво вирішило заощадити кошти за рахунок заробітної плати співробітників ДонНТУ й зобов'язало їх власноручно писати заяви про безкоштовну відпустку за власним бажанням з 08.01.2013 по 18.01.2013", - пише автор.

"У багатьох співробітників зарплата не перевищує 1500грн.на місяць," - говориться в листі співробітника університету.

Співробітники ДонНТУ також передали редакції роздруківку електронного листа, розісланого в.о. декана одного з факультетів університету Володимиром Струніліним завідувачем кафедр.

У листі, у тому числі вказується, що в подібній ситуації опинилися й інші вузи країни, у тому числі Київський політехнічний інститут, а виходить, проблема стосується всієї сфери освіти України.

210 співробітників відмовилися писати заяви, тому керівництво ДонНТУ відступилося й пообіцяло, що не буде відправляти колектив у безкоштовні відпустки.

27 листопада Рада розвитку ДонНТУ, куди входять ректор, проректори й декани всіх факультетів, поширив серед співробітників вузу інформацію про очікувані проблеми.

"У зв'язку із цим нашому вузу необхідно приготуватися до випробування на міцність:

– очікувати відключення електроенергії й тепла (в 6-му корпусі вже відключене опалення);
- купити теплі речі, щоб пережити сувору зиму;
- очікувати скорочення спецфонду по всіх статтях (скорочення співробітників, закриття підрозділів, лабораторій, скорочення відряджень, придбання обладнання й ін.).
- звернутися до спонсорів за фінансовою допомогою" - говориться в повідомленні.

За час свого перебування на посаді Міністра освіти Дмитро Табачник приділив багато уваги переписуванню підручників по історії України, а також закупівлі для шкіл книг, вартістю 500-600 грн за екземпляр.

При цьому уряд знаходить мільярди на дотації безнадійних шахт вуглепрому й заводів, що належать олігархам, додає видання.

Реклама:

Головне сьогодні