Тест

9-річний хлопчик вкрав у батьків 30 тис. грн. та витратив їх на солодощі

Чоловік і жінка просили повернути їхні заощадження, а це 3300 доларів США і 500 євро. Яким же було здивування правоохоронців, коли постраждалі повідомили, що гроші вкрав не бозна-який злодій, а витратив їхній власний син, повідомляє МВС України.

За словами Тетяни Кушнєрової з ЦГЗ Конотопського міськвідділу міліції, пропажу помітив батько, який повернувся додому із заробітків. "Вирішив перевірити схованку, а там порожньо. З 30-ти тисяч гривень залишилася лише одна", - розповідає вона.

У крадіжці грошей зізнався малолітній син. Виправдався просто: "Мені дуже хотілося солодощів".

Подужати цукерок і шоколаду на таку суму хлопець самостійно не зміг, тому пригощав друзів. Міняв валюту школяр з допомогою свого дорослого психічно-хворого знайомого з розладами психіки.

За кожну валютну операцію добрий дядечко отримував від щедрої дитини найбільшу купюру. Так як кримінальної справи на малолітнього злодюжку не заведеш, в міліції його намагалися "виховувати" під час профілактичної бесіди.

До речі, там хлопець зізнався, що на літніх канікулах вже мав перший досвід злодійства. Але сума тоді була не такою значною, і батьки нічого не помітили.

Українська правда. Життя