Селекціонери створили ананас зі смаком кокосу. Фото
Як розповів один з учасників цього проекту, вчений-агроном з штату Квінсленд Гарт Сеневскі (Garth Senewski), для виведення нових сортів плодових рослин в Австралії зазвичай потрібно близько 10 років, повідомляють Вести.ru.
В даний час новий ананас "знаходиться на остаточній стадії виробництва" - над його розведенням вже працює одна з агрофірм Квінсленда. Як очікується, через два роки він надійде в продаж.
За припущенням Сеневскі, новий сорт "очікує тріумф", і він обов'язково сподобається австралійцям, оскільки це "дуже солодкий, соковитий і зі зниженою кислотністю плід".
У той же час агроном зізнався, що, приступаючи до роботи, квінслендські селекціонери не ставили перед собою мету створити ананас неодмінно зі смаком кокосового горіха, а просто "хотіли вивести солодкий, ароматний плід".
Тому вдалий кінцевий результат австралійських вчених багато в чому можна вважати випадковим.