Європа потерпає від негоди. Фото. Відео

— 10 грудня 2012, 11:10

В основному це безпритульні, ті, кому ніде сховатися під час нічних холодів, пишуть Вести.ru.

Снігопади і різке похолодання прийшли до Європи, як завжди, несподівано. Найсильніше вони вдарили по країнах Східної та Центральної Європи.

Найважча ситуація склалася на Балканах: там 30-годинний снігопад блокував дороги, обірвав дроти і залишив без електрики цілі райони. Рятувальники евакуювали з застряглих на трасах автомобілів майже сімсот осіб.

У хід пішла навіть бронетехніка: фури з доріг прибирали за допомогою танків. Місцеві ЗМІ повідомляють, що в одній з вантажівок, що застрягли на сербській дорозі, на народилася здорова дівчинка. Її назвали Сніжаною.

"Врешті-решт, це грудень, в цей час року нам би слід було очікувати снігопадів, - міркує Урос Джукич, мешканець Белграда. - Люди повинні заздалегідь готуватися до них. Літнім людям не слід занадто часто виходити на вулиці".

Складна ситуація - і в європейському небі: через опади скасували десятки рейсів, ускладнена робота аеропортів Амстердама, Франкфурта-на-Майні, Дюссельдорфа і двох паризьких - Орлі і "Шарль де Голль".

На німецьких дорогах - критична ситуація, за добу там сталося більше тисячі аварій. Залізничники на всяк випадок призупинили рух швидкісних поїздів у Франції, Бельгії, Німеччині та Нідерландах.

У Швейцарії через небувалий снігопад лавина зійшла прямо на табір з туристами, накривши одинадцять осіб. Більшість зуміли вибратися самостійно. Один шведський турист потрапив до лікарні.

Реклама:

Головне сьогодні