Індійським дівчатам заборонили носити джинси

— 10 грудня 2012, 16:14

Про це повідомляє Lenta.ru із посиланням на Agence France-Presse. Таким чином керівництво навчального закладу має намір боротися із сексуальними домаганнями до учнів з боку їх однолітків і чоловіків більш старшого віку.

На думку адміністрації коледжу Адарш, розташованого в штаті Хар'яна приблизно в 110 кілометрах від Нью-Делі, саме зовнішній вигляд дівчат впливає на ставлення чоловіків до них.

Самі студентки заявили, що забороною на речі, які прийшли в Індію з західних країн, досягти нічого не вдасться. Як зазначили учні коледжу, носіння сарі не гарантує того, що до них не будуть чіплятися. Незважаючи на невдоволення з боку студенток, коледж впровадив новий-дрес код у понеділок, 10 грудня.

Правозахисники висловилися проти введення заборони на носіння деяких речей, які подобаються дівчатам. "Наша країна розвивається, ми живемо в 21-му столітті, і це жахливо, - чути про такі заходи. Уряд не повинен допускати того, щоб коледж диктував дівчаткам, як їм одягатися", - заявила голова національної жіночої комісії Індії.

Індійські дівчата нерідко стають жертвами тих чи інших заборон, які вводять влада населених пунктів або установ.

Так, наприклад, в 2010 році незаміжнім мешканкам села Ланк в штаті Уттар-Прадеш заборонили користуватися мобільниками. Таке рішення було прийнято, щоб контролювати спілкування молодого населення та не допускати небажаних контактів з представниками однієї і тієї ж родової громади.

Реклама:

Головне сьогодні