Apple і Google об'єдналися заради купівлі компанії Kodak

— 10 грудня 2012, 17:15

Як зазначають джерела Bloomberg, які цитує Інтерфакс, влітку Apple і Google зробили невдалі спроби викупити патенти Kodak самостійно. Домовленості між непримиренними конкурентами в угодах, пов'язаних з придбанням патентів, є типовими, оскільки дозволяють сторонам нейтралізувати ризик потенційних судових розглядів.

У 2011-ому році група компаній, очолювана Apple, Microsoft Corp. і Research in Motion Ltd., придбала понад 6 тис. патентів Nortel Networks Corp. за 4,5 млрд. доларів після банкрутства цієї компанії. Інтернет-гігант Google програв в тому аукціоні, запропонувавши за пакет патентів 900 млн. доларів.

"Apple і Google вивчили урок від аукціону патентів Nortel, - зазначив колишній віце-президент IBM Corp. з питань інтелектуальної власності, чинний президент IP Offerings Річард Ерлікман. - Вони вирішили діяти спільно в цій угоді, щоб знизити витрати від купівлі патентів Kodak, оскільки це відповідає їх діловим потребам".

За словами джерел, до групи Apple, яка намагалася придбати патенти Kodak в липні, входили Microsoft і Intellectual Ventures LLC, а група Google включала агрегатора патентів RPX Corp. і азіатських виробників смартфонів на базі Android. Кожна з цих двох груп пропонувала за патенти Kodak менше 500 млн. доларів.

Представник Google Нікі Фенвік заявила, що компанія не коментує чутки, а представник Kodak Крістофер Веронда відмовився прокоментувати інформацію щодо продажу патентів, посилаючись на конфіденційні угоди.

Eastman Kodak, піонер в галузі фотографічної техніки і винахідник портативної камери, подала заяву про захист від кредиторів відповідно до глави 11 Кодексу США про банкрутство 18 січня 2012.

У документах, поданих до суду, Kodak позначила вартість пакету патентів у розмірі 2,21-2,57 млрд. доларів, виходячи з оцінок консалтингової компанії 284 Partners LLC.

Реклама:

Головне сьогодні