Карти Apple загрожують життю автомобілістів

— 11 грудня 2012, 12:37

За словами представників поліції міста Мілдура, їм вже неодноразово доводилося рятувати людей, які заблукали через неправильні дані на картах, розроблених Apple для своїх мобільних пристроїв, пише Бі-бі-сі.

Кільком мандрівникам довелося провести більше доби без води і їжі, при температурі повітря, що не перевищує 8 градусів за цельсієм.

Програмне забезпечення Apple для навігації, з моменту випуску у вересні цього року критикувалося користувачами найбільше. Минулого тижня голова компанії Тім Кук визнав, що Apple "помилився" з картами і зараз працює над покращенням програми.

"Згідно з тестами, проведеними поліцією, на карті Apple, місто Мілдура знаходиться посередині Національного парку Муррей-Сансет, приблизно в 70-ти кілометрах від справжнього розташування міста", - заявила в.о. старшого сержанта поліції Мілдура Шарон Дарсі.

"Поліція дуже стурбована, адже в парку немає води, і температура там може досягати 8 градусів. Це може поставити під загрозу життя людей", - додала вона.

Міська поліція радить мандрівникам користуватися будь-якими іншими картами, доки Apple не виправить помилку.

У вересні Apple припинила використовувати карти Google, замінивши їх своєю власною програмою. Однак користувачі відразу ж стали скаржитися на численні помилки, погану якість зображення та погані пропоновані маршрути.

Спочатку Apple виступила на захист своєї програми, заявляючи, що вона "переконана в якісності карт". Проте незабаром компанія змінила свою точку зору і опублікувала на своєму сайті вибачення.

Скандал навколо карт Apple вже призвів до відставки декількох топ-менеджерів компанії.

Реклама:

Головне сьогодні