Нова зірка YouTube: мавпа Дарвін у пальто, що відвідала гіпермаркет. Відео

— 11 грудня 2012, 13:21

Якимось чином семимісячна макака-резус вибралася із замкненого автомобіля і спробувала знайти господиню, пишуть Вести.ru.

"Мавпа бігала і кричала. Навколо зібрався натовп, і тварина виглядала дуже переляканою", - згадують очевидці.

За їх словами, за розміром мавпочка була менше кішки і виглядала дуже зворушливо. Однак, як зазначають у службі з охорони тварин, мавпа перенесла справжній стрес, опинившись у незнайомому місці серед чужих людей.

Співробітники магазину негайно зателефонували до поліції. Там спочатку вирішили, що це жарт, але потім на всяк випадок надіслали рятувальників.

Мавпа здалася без опору. Пізніше її повернули власниці, однак, не надовго. За законом Торонто, таких тварин неможна тримати в місті як домашніх улюбленців.

Мавпи цього виду є переносниками ряду захворювань, таких як вірус герпесу і гепатит B, і можуть становити небезпеку для людини. Тому господині примату тепер загрожує штраф у розмірі 240 доларів.

Варто зазначити, що мавпа на прізвисько Дарвін викликала справжній фурор в інтернеті.

Вже за кілька годин в "Твіттері" з'явилися два пародійних аккаунта, в яких макака, наприклад, скаржилася на нелегку долю і розповідала про свої враження від відвідин IKEA.

Між тим, твринку відправили до притулку для приматів Story Book Farm Primate Sanctuary в 100 кілометрах на північ від Торонто. У міській службі охорони тварин вважають, що там Дарвін буде почуватися як вдома

Тим часом, на YouTube збирає перегляди домашнє відео, на видно як Дарвін спілкується з папугою жако.

Реклама:

Головне сьогодні