Українці створили унікальну програму-конкурента Google та Apple

— 11 грудня 2012, 17:18

Програма розшифровує звуковий ряд та ділить його на відрізки тривалістю 10-15 секунд, пише Forbes.

Ці відрізки вона надсилає транскрайберам, які одночасно переперевіряють за машиною розшифровку тексту. Даний метод заощаджує час і витрати, при цьому гарантує стовідсоткову якість розшифровки.

Ідея сервісу у підприємців з'явилася завдяки дружинам. 31-річний Фірер одружений із адвокатом і їй доводиться розшифровувати велику кількість записів. Дружина 31-річного Дунаєва займається наукою. Їй потрібно було прослуховувати великий обсяг інтерв'ю для своєї дисертації.

На початку 2011-го року чоловіки активно допомагали їм у цьому, проводячи багато годин за ноутбуком в навушниках. Коли їм набридло, вони вигадали спосіб автоматизувати процес

Першими в компанію повірили члени сімей засновників, їхні друзі та знайомі. Спільними зусиллями вони вклали в TranscribeMe 600 тисяч доларів. На ці гроші компанія створила онлайн-платформу і мобільні додатки під iPhone і Android.

Сьогодні в команді проекту працюють 16 осіб. А на самій платформі - близько 3000 транскрайберов-фрілансерів з країн Азії. TranscribeMe заробляє небагато - за минулий місяць сервісом скористалося всього близько сотні клієнтів.

Основні замовники - медики, юристи, викладачі та студенти. Ціна залежить від розміру файлу, в середньому - близько долара за хвилину аудіозапису. "Вихід на окупність запланована на кінець 2013 року", - повідомив Дунаєв.

Дунаєв каже, що зараз компанія готує сервіс до розширення. "Думаю, російську і українську мови ми зможемо запустити вже в січні 2013 року", - припускає підприємець. У наступному році компанія збирається додати іспанську та японську мови.

У листопаді 2012-го року компанія отримала 900 тисяч доларів від ангельських та венчурних фондів, один з яких, TA Venture.

Раніше гіганти індустрії - Apple Siri і Google Audio Transcriber – вирішували проблему розшифровки за допомогою машинної обробки. Цей метод швидкий, дешевий, але якість - не завжди задовільна.

Інший спосіб розшифровки аудіофайлів – це аутсорсинг, завдання так званим транскрайберам з Індії, Китаю та інших країн, що розвиваються.

Реклама:

Головне сьогодні