Недоношеній дитині врятували життя ножиці, випадково лишені на вагах

— 17 грудня 2012, 18:04

Лише згодом з’ясувалося, що насправді крихітка важила лише 382 грами, а решту додали ножиці, забуті кимось на вагах.

Про це пише The Daily Mail iз посиланням на The Sun.

Ця дівчинка стала однією з найменших недоношених діточок у Британії, які вижили. Для її батьків, Кейт та Ренато, Маддалена найособливіша з усіх.

Перші шість місяців свого життя Маддалена провела в Королівській лікарні графства Суссекс. Тепер медики врешті можуть відпустити її додому. Вони вважають, що дівчинка ростиме цілком здоровою.

"Ми ніколи не думали, що заберемо Маддалену додому… Тепер вона важить 5 із половиною фунтів (2,4 кілограма) і стає сильнішою з кожним днем. Вона – наше маленьке диво, і ми такі раді, що вона буде вдома на Різдво", - говорить 31-річна Кейт.

На жаль, урятувати життя сестри-близнючки Маддалени, Ізабелли, лікарям не вдалося. Вона померла за кілька тижнів після народження.

Згідно з правилами медичної етики, що діють у Британії, не рекомендується вживати активних заходів щодо недоношених дітей, які з’явилися на світ у гестаційний термін до 22 тижнів та 7 днів. Винятком є ті випадки, коли вага немовляти сягає 1 фунта, як, завдяки щасливому випадку, і сталося з Маддаленою.

Реклама:

Головне сьогодні