Швейцарська армія порятунку виступить на Євробаченні-2013

— 18 грудня 2012, 10:11

Рок-гімн "Ти і я" улj вибранj за результатами голосування швейцарських телеглядачів, пише Бі-бі-сі.

Колектив, який виступає під іменем Heilsarmee, отримав 37,5 відсотків голосів аудиторії і поїде на пісенний конкурс у шведський Мальме.

Контрабасисту групи Емію Рамзауеру 94 роки. Таким чином, вони встановлять новий рекорд "Євробачення" у категорії "найбільш літній конкурсант". У 2010 році віковий рекорд перехопили у британської зірки Енгельберта Хампердінка російські учасниці - "Буранівські бабусі" з Удмуртії, найстаршій з яких було 77 років (а Хампердінку - всього лише 76).

Швейцарія не вигравала "Євробачення" з 1988 року, коли країну представляла канадська співачка Селін Діон.

Місцева преса сумнівається, чи допустять "Армію порятунку" до змагань: правилами "Євробачення" заборонені пісні політичного змісту, а християнська спрямованість організації може бути розцінена як неприпустимий вихід за рамки стандартів.

У 2009 році офіційний сингл, виставлений на конкурс від Грузії, був відхилений через згадування в тексті імені Володимира Путіна. Грузія знялася з конкурсу.

Цього року декілька країн відмовилися від участі у конкурсі. Так, Туреччина заявила, що не братиме участі в конкурсі на знак протесту проти нової системи голосування, за якої поряд з голосами телеглядачів буде враховуватися і думка професійного журі.
Туреччина також вважає несправедливим автоматичний допуск у фінал п'яти країн - засновниць "Євробачення" - Британії, Німеччини, Франції, Іспанії та Італії. Ці держави внесли найбільший внесок у роботу Європейського мовного союзу.

Також відмовилися відправляти своїх артистів в Мальме Польща, Португалія, Словаччина та Боснія і Герцеговина - але з інших, фінансових причин.

Реклама:

Головне сьогодні