Скульптор із Хорватії створить найбільшу в світі "квіткову" інсталяцію

— 18 грудня 2012, 10:30

Найбільшу в світі інсталяцію створює скульптор із Хорватії, 75-річна Ана Царев.

Про це повідомляє The Daily Mail.

Свої квіти мисткиня планує розмістити в 7 різних країнах, у місцях, де їх побачать мільйони людей, які проходитимуть повз.

Перша квітка "зацвіла" китайському місті Шеньчжень на початку грудня, друга - цієї неділі в Лондоні. Третя розпуститься на Новий рік у Римі.

"Думка створити глобальну скульптуру з’явилася в мене багато років тому. Це – мій спосіб через моє мистецтво запустити кампанію з початку світової розмови", - каже Царев, яка нині живе у Франції.

"Я створила обмежену кількість цих великих квіток. Коли першу було виставлено в Китаї, ми зробили це без жодної помпи і спостерігали за реакцією… вона викликала певне пожвавлення. Я одразу зрозуміла, що скульптура привабила сотні людей. Вони хотіли доторкнутися до неї, щоби їх побачили поряд із нею. Я вірю в те, що через ці квіти ми можемо змусити світ заговорити разом", - розповідає скульптор.

Авторка сподівається, що її квіти надихнуть людей на те, щоби вони ділилися одне з одним відчуттями любові та миру.

Проект Царев буде завершено в наступному році. Далі вона планує випустити спеціальний додаток дня iPad та смартфонів, котрий дасть людям змогу дивитися на квіти у різних куточках світу в режимі реального часу та спілкуватися на цю тему в Twitter, YouTube, Facebook та Pinterest.

Фото з сайту The Daily Mail

Реклама:

Головне сьогодні